Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

tisdag 22 juli 2014

Melonsmoothie med rabarber & banan

Något jag inte klarar av är för mogen frukt. Jag gillar inte att överraskas av mjöligt fruktkött då jag tar första tuggan av ett, vad som ser ut på utsidan som ett, perfekt äpple. Inte heller gläds jag åt att dela en melon för att inse att där inte finns något krispigt fruktkött utan endast ett oinbjudande, mjöligt innehåll. När dessa situationer uppstår är det dags för kretiviteten att träda in. Vill man inte äta frukten som den är kan man göra något annat av den. Förra veckan då detta inträffade för mig och min, åh så efterlängtade, melon tänkte jag att jag skulle göra melonjuice av alltihop. Dock blev jag vid tillfället för juicetillverkningen inspirerad att utveckla min juice då jag gjorde ett besök i frysen för att hämta isbitar. Där fann jag att min mor fryst in årets nyskördade rabarber och dessa fick, istället för isbitarna, därmed en garanterad plats i min juice. När jag tillsatt dessa kände jag att det behövdes ännu något sött att bryta av det sura med och därför slängde jag i en banan. Plötsligt hade juicen erhållit mer av en smoothie-konsistens och smakerna satt som smäcken tillsammans. Resultatet blev en väldigt fräsch, svalkande och uppfriskande dryck som passade utmärkt i den heta sommarvärmen!


Ingredienser:
(2 stora glas)
-400 g melon, fruktkött
-150 g fryst rabarber, (färskplockad sedan infryst)
-1 banan
Förhållandet måttangivelserna emellan är ungefärligt då fruktens mognadsgrad spelar in på fruktens smakstyrka. Ex. mer melon kan behöva tillsättas då meloner har en tendens att smaka antingen mycket eller inget.

Gör så här:
  • Häll alla ingredienser i en mixer och mixa slät. (Mixern behöver vara stark nog att kunna mixa den frysta rabarbern.)
  • Tillsätt ev. mer av något och mixa. 
  • Häll upp i glas och servera.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk blogg, kommer att återvända hit när middagsfantasin tryter, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag blir av att höra detta! Tack så mycket och välkommen åter!

      Radera