Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

söndag 27 oktober 2013

Lasagne med spenat, fetaost & soltorkade tomater

Ännu ett recept hämtat från mormor. Denna lasagne liknar den lasagne jag lagt ut tidigare eftersom jag har svårt att hålla mig borta från fetaost och soltorkade tomater, men smaken är ändå inte riktigt desamma.


Ingredienser:
(Ca. 4-5 port.)
250 g färsk bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja (från de soltorkade tomaterna)
Örtsalt, citronpeppar
200 g färska lasagneplattor
250 g körsbärstomater
Sås
200 g fetaost
4 dl mjölk
15 st soltorkade tomater
1,5 tsk basilika
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Gör så här:
  • Hacka löken och fräs den i oljan.
  • Blanda ned spenat eftersom (den tar mycket plats i stekpannan från början).
  • Krydda med örtsalt och citronpeppar.
  • Häll alla ingredienser till såsen i en bunke.
  • Mixa med stavmixer.
  • Häll ned såsen i spenatblandningen och rör om. 
  • Dela körsbärstomaterna på hälften.
  • Varva sås, lasagneplattor och körsbärstomater i en inte allt för stor ugnsform. Toppa med riven ost.
    • Grädda tills osten får en gyllene färg, ca. 20 min i 200 grader.
    • Servera!


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar