Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

fredag 29 november 2013

Lasagne med spenat, kronärtskocka & cream cheese

Jag hade lasagneplattor över som jag ville använda och kom då på íden att kombinera den kronärtkocksröra jag tidigare postat med lasagneplattorna och göra det till en lasagne. Resultatet blev väldigt lyckat måste jag säga!
 
  
Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
200 g färska lasagneplattor
285 g fryst hackad spenat (tinad och avrunnen)
1 burk kronärtkockshjärtan á la 390 g
3 vitlöksklyftor
0,6 dl majonnäs
0,4 dl cremé fraîche
220 g cream cheese
1-2 msk citronjuice
80 g parmesan (alt. annan stark hårdost)
Franska örter
-Stark ost till garnering

 
Gör så här:
  • Blanda majonnäs, cremé fraîche och cream cheese ordentligt i en bunke.
  • Skölj kronärtkockshjärtana, pressa ur vätskan (alt. låt rinna av) och hacka dem i små bitar.

  • Blanda ned dem, spenaten och parmesanen i creméblandningen.
  • Pressa ned vitlöksklyftorna, tillsätt citronjuicen och krydda rikligt med franska örter.
  • Varva blandningen med lasagneplattor i en liten ugnsform (18x25cm) och toppa med riven ost.
  • Grädda i ugn i ca. 20 minuter i 200 grader.
  • Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar