Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

onsdag 26 mars 2014

Banan/kokosplättar med keso

Jag har länge velat testa på att göra/äta bananplättar och nu har jag äntligen gjort det. Jag var till en början lite skeptisk över hur konsistensen på slutresultatet skulle bli, men den blev utmärkt, och gott var det!


Ingredienser:
(Ca. 3 plättar, 1-2 port.)
½ dl kokosflingor
½ dl mandelmjöl (eller bovetemjöl eller vanligt vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 mogen banan
2 ägg 
250 g keso
-Kokosolja till stekning

Förslag till serveringstillbehör: Bär, hjortronsylt, skivad banan, keso, kokosflingor, kanel, (lönnsirap).

Gör så här:

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Mosa bananen med en gaffel.
  • Vispa äggen lätt och rör ner keso & banan.
  • Blanda i de torra ingredienserna och låt smeten stå 10 min.
  • Hetta upp kokosolja (eller smör) i en stor stekpanna. Stek små plättar tills de får gyllene ytor på båda sidorna.
  • Servera tillsammans med goda tillbehör, (se förslag uppe).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar