Denna kombo är makalöst god! Aubergine och fetaost, mumma! Den kan dessutom lätt tillagas både grill och i ugn, vilket gör det till ett bra vegetariskt grillalternativ!
Ingredienser:
Ingredienser:
(2 halvor)
1 medelstor aubergine
1 medelstor aubergine
50-100 g fetaost
1 vitlöksklyfta
½ tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen (grillfunktion) på 225 grader.
- Dela auberginen på hälften och sätt in i ugnen.
- Låt grilla på båda sidor i ca. 15-20 min tills de blir mjuka och lite skrynkliga.
- Under tiden: Blanda ihop fetaost, pressad vitlök, peppar och oregano.
- Ta ut auberginehalvorna ur ugnen, lägg på hushållspapper (salta ev. lätt) och pressa ut vätskan.
- Placera dem i en smord ugnsform (för ugn) eller på folie (för grill) och lägg på fyllningen.
- Sätt in i ugn i 200 grader (fortfarande grillfunktion) eller på grill och låt grilla i 10-15 min.
- Färdig att serveras, bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar