Denna gryta är väldigt god både varm och kall och dessutom väldigt lättlagad. Jag brukar servera den tillsammans med fullkornspasta, men det blir lika gott med vilket tillbehör som helst; ris, nudlar, couscous etc. Dessutom kan man byta ut kikärtorna mot t.ex. röda linser.
Ingredienser:
1 burk kokosmjölk á la 400 ml
1 pkt krossade tomater á la 500 g
2 gula lökar
2 msk curry (Jag använder mig utav stark asiatisk curry)
1 msk olja
2 pkt kikärtor á la 380 g (konserverade)
300 g fryst hackad spenat
2 grönsaksbuljongtärningar
3 vitlöksklyftor (mer eller mindre beroende på eftertraktad styrka)
1 msk sambal oelek (-||-)
Gör så här:
- Hacka vitlök och gul lök och fräs den i oljan. Låt curryn fräsa med.
- Häll över kokosmjölken och lägg i buljongtärningarna.
- Låt koka 5 min. (Här kan det vara lämpligt att börja koka pasta)
- Tillsätt de krossade tomaterna, den frysta spenaten, kikärtorna och sambal oeleken.
- Rör om och låt koka ihop.
VOILÁ!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar