Återigen aubergine och återigen paj. Detta koncept testade jag för första gången igår.
Under helgen som var kom jag över ett pajrecept som innehöll aubergine, feta och soltorkade tomater och blev såklart väldigt läskad att testa. Men eftersom jag föredrar paj utan äggstanning framför paj med äggstanning gjorde jag min egen tolkning. Men kvar var i alla fall auberginen, fetan och de soltorkade tomaterna.
Ingredienser:
ca. 5-6 port.
Pajskal, väl ett härifrån, jag gjorde "Pajskal m. grahamsmjöl och mjölk"
Fyllning:
1 medelstor aubergine
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Ca. 0,75-1 dl soltorkade tomater, ca. 10 st + 2-3 msk av oljan de ligger i
Ca. 20 st gröna oliver
1,5 dl creme fraiche
150 g fetaost
Örtsalt, svartpeppar, basilika, oregano, lite spiskummin
-Ost till garnering
Gör så här:
- Gör pajskal enligt valt recept och låt gärna vila i kylen i minst en halvtimme.
- Förgrädda sedan ca. 10 min i 200 grader.
- Hacka lök och vitlök. Hacka även auberginen i små tärningar.
- Börja med att fräsa all lök i tomatspadet, tillsätt sedan auberginen.
- Skiva oliverna och hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem.
- Tillsätt cremé fraîchen.
- Krydda fyllningen med angivna kryddor. (Jag har svårt att uppskatta mått, men räkna ca. 1 tsk salt & peppar, ca. 2 tsk basilika & oregano och ca. ½-1 tsk spiskummin)
- Smula till sist ned fetaosten, gärna i svalnad fyllning, och häll kvickt därefter fyllningen i pajskalet. (För att inte fetaosten ska flyta ut)
- Garnera med riven eller skivad hårdost.
- Grädda i 200 grader i ca. 30 min.
- VOÌLA!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar