För att övertyga er om denna müslis storhet kan jag berätta att den har stått på mitt frukostbord i princip varje dag sedan jag först smakade den (för ca. 5 år sen).
En skål müsli med fil och ett gott bröd är allt som behövs för att få en bra start på dagen!
Vi brukar göra en dubbel sats och då går den ändå åt på en vecka.
Ingredienser:
(Dubbel sats)
12 dl fiberhavregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl linfrön
2 msk kanel
Drygt 1,5 msk mald ingefära
Drygt 1,5 msk mald nejlika
6 msk rårörsocker
1 tsk salt
6 msk rapsolja
2 dl vatten
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna noga i en skål (alt. direkt i en djup ugnsplåt).
- Häll i olja och vatten under omrörning, rör om så att det inte klumpar sig och häll blandningen i en ugnsplåt om du inte redan gjort det.
- Rosta mitt i ugnen i ca. 45 min (Jag brukar stänga av ugnen efter 45 min och sen låta müslin stå tills ugnen blivit kall).
- Rör om då och då för att undvika att müslin bränns vid.
Efter att müslin svalnat förvaras den torrt i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar