Tyvärr har jag inte postat nya recept lika frekvent som förut nu under sommaren, men från och med nu hoppas jag kunna hålla samma uppdatering igen.
För mig har sommarens mest förekommande maträtt varit olika typer av matiga sallader. Förut har jag inte varit så mycket för sallader, men under det senaste året har jag insett vad jag gått miste om. Dessutom är en sallad lätt att slänga ihop och passar de flesta tillfällen!
Salladen i detta inlägg experimenterade jag ihop igår och ligger definitivt redan på min topp-3 salladslista!
Ingredienser:
(Ca. 1-2 portioner)
½ liten rödlök
1 tsk balsamvinäger
1 tsk olja (spad från soltorkade tomaterna)
3-4 nävar sallad (Jag använde isbergssallad, men föredrar kruksallad)
2 nävar färsk spenat
1 liten tomat
Ca. 15 svarta oliver
Ca. 2-3 msk fetaost
½ avokado
½ paprika (jag använde röd)
2-3 (bitar) soltorkade tomater
½-1 dl pasta (Jag använde fullkornspasta som blivit över tidigare)
1 msk grön pesto
Ca ½ dl parmesan (flakes)
Örtsalt
Citronpeppar
Dressing:
2-3 msk creme fraiche
1 tsk vinäger
½-1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
Lite riven parmesan
Ev. lite flytande honung
Örtsalt
Citronpeppar
Gör så här:
- Börja med att marinera löken (så att den blir mildare i smak): Hacka lök. Lägg löken i en liten burk och häll på balsamvinäger, olja(spad) och salt och peppar. Sätt på lock, skaka ordentligt och låt stå, ju längre desto bättre! (Om salladen inte ska ätas förrän någon/några timmar senare föreslår jag att lökmarineringen förvaras separat i burk.)
- Blanda dressingen och smaka av.
- Hacka resten av ingredienserna och häll dem i en skål, alt. burk.
- Blanda ner peston, dressingen och lökmarinaden(alternativt senare) och rör om.
- Klar att förtäras!
(Dagens strandlunch)
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar