Jag gjorde pajen aningen kryddstark så vill man ha en mildare smak är det bara att dra ned på ingredienserna som ger hetta. Men jag ska ändå skriva att det var en god hetta, smakerna gick verkligen ihop! Nu när jag har prisat denna paj till skyarna återstår endast för er att testa och se om ni håller med mig!
Ingredienser:
(Ca. 4-5 port.)
Fyllning:
1 ½ dl torra röda linser + 1 tsk salt
Olja (från soltorkade tomater i marinad på glasburk) till
stekning
1 röd lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ röd chilifrukt (för mindre styrka, använd inte lika
mkt)
Ca. 20 svarta oliver
5-6 (stora) soltorkade tomater
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek (för mindre styrka, använd inte lika
mkt)
1 msk pesto genovese
75 g fetaost
-125 g mozzarella + 1 dl riven stark ost (cheddar) till
garnering
Gör så här:
- Gör pajskalet enligt valt recept och låt gärna vila i kylen i minst en halvtimme. Förgrädda pajskalet ca. 10 min. i 200 grader när du känner att fyllningen är tio minuter bort.
- Koka upp ca. 4-5 dl vatten och tillsätt linserna + 1 tsk salt. Låt småkoka i ca. 10-15 min. tills de blir aningen överkokta (I alla fall helt mjuka).
- Hacka lök och vitlök. Fräs i olja fr. soltorkade tomater tills löken mjuknar.
- Hacka under tiden paprikan och tillsätt den så småningom. (Även den ska mjukna)
- Skiva chilifrukten och oliverna och tillsätt dem.
- Klipp ned de soltorkade tomaterna.
- Dra stekpannan från plattan och tillsätt linser, creme fraiche, sambal oelek, pesto och smula ned fetaost. Blanda.
- Häll fyllningen i pajskalet.
- Skiva mozzarellan och fördela över fyllningen. Riv hårdosten och strö ovanpå.
- Grädda i 200 grader i 45-50 min. (Tills fyllningen inte är rinnig) Täck med aluminiumfolie mot slutet ifall osten fått tillräckligt med färg.
- Ta ut ut ugnen och servera tillsammans med en fräsch sallad (gärna färsk spenat).
Bon appétit!
Den ser jättegod ut!
SvaraRaderaDen var ännu godare än den ser ut! :)
Radera