Vanligt pajskal
Ingredienser:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Blanda alla ingredienser till pajskalet i en bunke och knåda degen väl. Tryck ut degen i en pajform, ca. 24 cm i diameter, och nagga med en gaffel. Låt ev. vila i kylen i ca. 20-30 min. Förgrädda pajskalet ca. 10-12 minuter i ugnen i 200 grader.
Pajskal med grahamsmjöl och kvarg
Ingredienser:
50 g smör
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ¼ dl kvarg
Ev. 1 msk pesto genovese
2 msk vatten
Blanda alla ingredienser till pajskalet i en bunke och knåda degen väl. Tryck ut degen i en pajform, ca. 24 cm i diameter, och nagga med en gaffel. Låt ev. vila i kylen i ca. 20-30 min. Förgrädda pajskalet ca. 10 minuter i ugnen i 200 grader.
Glutenfritt pajskal med quinoa
Ingredienser:
4 dl kokt svart quinoa, kall (För mig motsvarade det ca. 1,5 dl okokt quinoa)
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg
Ev. 1 msk pesto genovese
Blanda alla ingredienser till pajskalet till en deg och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter. (Ca. 24 cm i diameter) Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen i 200 grader.
Pajskal med dinkel
Ingredienser:
100 g smör
3 dl dinkelmjöl
3 msk vatten
Smält smöret på spisen.Vispa ned mjölet och häll i vattnet. Häll degen i en pajform och fördela jämt (antingen med händer eller en slickepott), tryck upp själva pajkanten. Nagga med en gaffel. Förgrädda i ugn 10 min i 200 grader.
Pajskal m. grahamsmjöl och mjölk
Ingredienser:
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Häll alla ingredienser till pajskalet i en bunke och blanda med händerna. För över degen till en pajform, fördela jämn och tryck upp kanter längs sidan. Nagga med en gaffel och låt ev. pajskalet vila i kylen i ca. 20-30 min. Förgrädda pajskalet ca. 10 min i 200 grader
(Jag kommer förmodligen fylla på eftersom och ni får gärna tipsa mig om ni har nått riktigt bra recept!)
Ingredienser:
4 dl kokt svart quinoa, kall (För mig motsvarade det ca. 1,5 dl okokt quinoa)
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg
Ev. 1 msk pesto genovese
Blanda alla ingredienser till pajskalet till en deg och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter. (Ca. 24 cm i diameter) Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen i 200 grader.
Pajskal med dinkel
Ingredienser:
100 g smör
3 dl dinkelmjöl
3 msk vatten
Pajskal m. grahamsmjöl och mjölk
Ingredienser:
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Häll alla ingredienser till pajskalet i en bunke och blanda med händerna. För över degen till en pajform, fördela jämn och tryck upp kanter längs sidan. Nagga med en gaffel och låt ev. pajskalet vila i kylen i ca. 20-30 min. Förgrädda pajskalet ca. 10 min i 200 grader
(Jag kommer förmodligen fylla på eftersom och ni får gärna tipsa mig om ni har nått riktigt bra recept!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar