Ingredienser:
(Ca. 12-14 biffar)
2 zucchinis, totalt ca. 600 g
150 g parmesan
3 salladslökar
1 röd chili
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbröd, båda funkade bra och hade liknande konsistens
2 tsk torkad oregano
1-2 tsk örtsalt
(Ev. lite svartpeppar)
Olivolja till stekning
Gör så här:
1 dl panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbröd, båda funkade bra och hade liknande konsistens
2 tsk torkad oregano
1-2 tsk örtsalt
(Ev. lite svartpeppar)
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Grovriv zucchinin i matberedare eller rivjärn. Sprid ut på en ugnsplåt och salta. Låt dra i ca. 10 min, krama sedan ur så mycket vätska som möjligt. (Tips: Häll zucchinin i en sil och krama ur med en gaffel eller för hand)
- Riv parmesan.
- Finhacka salladslök och chili.
- Blanda zucchini, parmesan, salladslök, chili, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och örtsalt till en smet.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut biffar i omgångar (gör en testbiff först och smaka av om det behövs tillsättas peppar och/eller mer salt). Runda ev. till dem med en stekspade och stek ett par minuter på varje sida.
- Servera förslagsvis med ex. ris, pasta eller tortillabröd tillsammans med en god yoghurtsås, gärna med färsk koriander (koriander, salladslök, ost och chili är ju en beprövad god kombo om du gillar mina quesilladas).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar