Denna rätt snubblade jag över av ett misstag. Jag råkade beställa fel deg av mamma till fetaostrullarna som jag planerade att göra och därför behövde jag ändra planen. Eftersom jag länge velat göra piroger blev detta resultatet. Om jag hade haft mer tid skulle jag gjort egen deg, men det blev väldigt bra med köpt deg också!
Ingredienser:
Ingredienser:
(6 piroger)
1 pkt smördeg á la 275 g
Ca. 50 g färsk bladspenat
0,75-1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
90 g fetaost
1 msk flytande honung
1 msk pesto genovese
3-4 krm örtsalt
1-2 krm cayennepeppar
1 ägg till pensling
Gör så här:
- Finhacka de soltorkade tomaterna.
- Mosa fetaosten
- Blanda spenat, soltorkade tomater, fetaost i en skål/bunke tillsammans med 1 msk av oljan från de soltorkade tomaterna, honung, pesto, salt och cayennepeppar.
- Rulla ut smördegen och skär i 6 kvadrater.
- Lägg ca ½ dl av fyllningen i mitten av varje kvadrat. Vik över så att kanterna ligger mot varandra och pirogerna blir till trekanter. Tryck till kanterna ordentligt med en gaffel.
- Pensla ovansidorna med lättvispat ägg.
- Grädda ca. 15-20 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar