Ännu en gång rödbetor! Även dessa har jag hållit mig undan från alla dessa år, tills jag tillslut insett att det endast är de inlagda rödbetorna som smakar skit. Så mycket i matväg jag har att ta igen! Här följer i vilket fall ett recept på chevrégratinerade rödbetor som funkar bra till både för- och huvudrätt, ett recept som inte alls är svårt att utföra och som du kan hitta i princip vars som helst på internet, men det är i vilket fall übergott och kanske inte för alla det första man tänker på när man ska komma på något att laga, så här får det nu en värdig plats på min blogg!
Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
500 g färska rödbetor
150-200 g chevréost
1-2 msk flyande honung
Timjan
Salt
Gör så här:
- Skölj och borsta rödbetorna. Koka oskalade i saltat vatten ca. 20 min.
- Spola dem i kallt vatten och dra bort skalen.
- Skär i klyftor, dela klyftorna på två och placera dem i en mindre ugnsform.
- Salta och ringla över flytande honung.
- Strö över chevréost och timjan.
- Gratinera i ugn ca. 8-10 min.
- Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar