Att rosta rotfrukter i ugn är inte alls komplicerat. Men jag tänkte att jag ska lägga ut ett simpelt recept ändå, för ibland kan man behöva proportioner. Gott är det i vilket fall, och ett enkelt men lyxigt tillbehör!
Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
600 g potatis
600 g övriga rotfrukter, t.ex. morot, palsternacka, kålrot, (lök) m.m.
Rapsolja
Ca. ½ dl skalade sesamfrön
Oregano, svartpeppar och flingsalt
Gör så här:
- Skala potatisen och de övriga rotfrukterna.
- Klyfta potatisen och skär resten av rotfrukterna i stavar.
- Ringla olja i botten på en ugnsform och häll över de hackade rotfrukterna.
- Strö över rikligt med oregano/basilika, sesamfrön samt lite svartpeppar och blanda om.
- Rosta i ugnen ca. 30-40 min i 225 grader, rör om då och då.
- Strö över flingsalt när 10 min återstår.
- Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar