(Ca. 6 port.)
3 auberginer
Salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Olivolja
300 g mozzarella
Ca. 2-2 ½ dl riven parmesan
Tomatsås:
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Olivolja
750 g krossade tomater
Ca. 20 g färska basilikablad, (hackat/klippt blir det ungefär 3-4 msk)
Ca. 1 tsk örtsalt
Ca. 1 tsk Svartpeppar
2 krm socker
Gör så här:
2 krm socker
Gör så här:
- Avlägsna toppen på auberginerna och skiva dem i ½ cm tjocka skivor på längden.
- Placera skivorna i en form, strö salt på varje skiva och låt stå i en halvtimme.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stor stekpanna tills löken mjuknar.
- Tillsätt krossade tomater, örtsalt, svartpeppar, socker och klipp ner basilika. Låt småkoka i ca. 15 min. (Gärna ännu längre för djupare smak)
- Häll upp mjölet på en platt tallrik och vispa upp äggen lätt i en djuptallrik.
- Torka av auberginerna med hushållspapper. Vänd dem först i de uppvispade äggen, sedan i mjölet och placera dem därefter på en smord/bakplåtspappersklädd plåt.
- Ringla över olivolja och tillaga skivorna 10 minuter i ugn i 225 grader.
- Skär mozzarellan i bitar och riv parmesan.
- Dela aubergineskivorna på mitten och varva dem med tomatsås, mozzarella och parmesan i en smord ungsform. Avsluta med ett lager tomatsås och strö riven parmesan ovanpå. Gratinera mitt i ugn i ca. 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar