Detta är ett recept som jag hittade hos @klaraslife; en, om jag inte är helt ute och cyklar, tysk matbloggare. Jag testade det i helgen och det blev riktigt gott! Om än jag kan tycka att pistagenötter är allra godast som de är. Ett tips för att spara lite pengar är att köpa på dem naturgodis på lösvikt.
Ingredienser:
2 dl skalade pistagenötter (ca. 400-500g oskalade)
1,5 dl mandlar
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm salt (beror lite på om pistagenötterna är saltade, smaka av)
Gör så här:
- Skala och mäta upp pistagenötterna om det är oskalade.
- Häll pistagenötter och mandlar i ett durkslag och häll på lite vatten så att de blir fuktiga.
- Rosta på en ugnsplåt i 175 grader i 10-15 min. Håll koll så att de ej bränns. Ta sedan ut och låt svalna några minuter.
- Häll sedan nötterna i en STARK matberedare/blender som kan göra smör av nötter (har ännu inte hittat någon som gör jobbet problemfritt), och mixa till smör.
- Häll i vaniljpulver och smaka av med salt. (Rör om med hjälp av matberedaren).
- Häll över i en glasburk och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar