Denna kaka var jag inte beredd på att den skulle smaka så gott, men det gör den verkligen! Det är svårt att sluta äta när man väl börjat!
Ingredienser:
Ingredienser:
Botten:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smält smöret.
- Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
- Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
- Blanda sedan i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Bred ut kakan i långpannan.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
- Häll under tiden kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så att det blir en jämn smet.
- Låt koka upp och sedan sjuda ca. 5 minuter.
- När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
- När kakan svalnat, skär den i fyrkanter med en vass kniv.
- Ät tills du storknar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar