Ingredienser:
(Ca. 8-10 biffar)
5 palsternackor
1 stor näve spenat
0,8 dl mandelmjöl
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
½ tsk havssalt
1 tsk örtsalt
1 krm cayennepeppar
Ca. 0,5 tsk svartpeppar
1-2 tsk citronjuice
Kokosolja eller annan olja till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, borsta och trimma palsternackorna.
- Skär dem i grova stavar och rosta 20 min i ugn. Låt svalna.
- Placera alla ingredienser (inkl. palsternackor) i en matberedare och mixa till en gröt.
- Forma biffar och stek (på medelvärme) i en stekpanna med kokosolja ett par minuter på varje sida.
- Servera förslagsvis med smör och en klick creme fraiche. (Jag serverade detta som en del av en mini-rotfruktsbuffé tillsammans med röror, gratänger etc. Men vill man kan man ex. servera dem som biffar till exempelvis ingefärsbakad sötpotatis.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar