Ingredienser:
4 medelstora rödbetor
1 hel vitlök, alt. ½ stor
150-200 g valnötter
200 g fetaost
Olivolja
Örtsalt och svartpeppar efter smak, förslagsvis 0,5-1 tsk av varje
Gör så här:
- Slå på ugnen på 200 grader.
- Skär bort roten och blasten från rödbetorna samt trimma toppen på vitlöken. Placera på en bakpappersklädd plåt och spraya på olivolja.
- Sätt in i ugnen och baka i 30 min, plocka sedan bort vitlöken ur ugnen och baka ytterligare 30 min, tillsätt valnötterna de sista 10 minuterna.
- Ta ur plåten ur ugnen och låt allt svalna.
- Skala rödbetorna och skär dem i kuber, mixa sedan i en matberedare.
- Skala vitlöksklyftorna genom att klämma ur köttet och tillsätt dem sedan i matberedaren tillsammans med fetaost och de rostade valnötterna.
- Krydda och mixa sedan till önskad konsistens (tillsätt ev. olivolja för krämigare konsistens).
- Servera förslagsvis på bröd/kex eller som tillbehör till maträtt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar