Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

tisdag 6 januari 2015

Banana/chocolate scrambled eggs

Nu var det ett tag sedan jag återvände till Sverige från Spanien, men ännu har jag kvar ett härligt recept att dela med mig av (i mångas ögon kanske det absolut bästa). Till vanligheten hörde att vi förtärde scrambled eggs med grönsaker varje morgon på träningslägret jag volontärarbetade på. MEN, ibland hände det att Casper lyxade till det med en annorlunda variant, nämligen denna banan/choklad-äggröra. Då bokstavligen jublade lägerdeltagarna, och vi volontärer, så gott var det! (Speciellt med tanke på att det som skrivet inte serverades särskilt ofta) Testa och se för er själva!


Ingredienser:
(1 port.)
1 mogen banan
0,5 tsk (riven) färsk ingefära
0,5 krm salt
2 ägg
Olivolja till stekning
Ca. 10 g mörk choklad, gärna 86%

Gör så här:
  • Mosa bananen med en gaffel i en bunke.
  • Riv ned ingefära, salta och rör om ordentligt.
  • Vispa äggen lätt i en skål och rör ned med bananen.
  • Hetta upp en (liten) stekpanna med olivolja och häll sedan i äggblandningen. Sänk temperaturen till medelvärme och rör om kontinuerligt till att blandningen börjar stelna (får en scrambled egg/omelett-konsistens).
  • Varva äggröran med mörk choklad (bruten i små bitar) på en tallrik.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar