Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

söndag 6 september 2015

Mangosalsa med avokado & körsbärstomat

Mitt mål var att ta upp matlagandet efter min återkomst till Sverige. Nu så här 4 månader senare då jag sitter på Arlanda på väg tillbaka till Boston kan jag konstatera att jag lagt ut 2 recept under denna period. Det var inte riktigt vad jag tänkt mig, men jag har varken haft tid eller ork att experimentera så mycket i köket då jag jobbat hela sommaren, samt då övrig tid gått åt att försöka möjliggöra en fortsatt utlandsvistelse.
Denna salsa/sallad blev jag bjuden på av mormor efter jobbet en dag och kunde inte undgå att göra själv efteråt då den var så in i norden god (och enkel att göra), så här delar jag nu med mig av receptet.


Ingredienser:
1 liten citron
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk örtsalt
250 g körbärstomater
2 mogna avokador
1 mogen mango

Gör så här:
  • Pressa ned citronsaft och dess fruktkött i en skål.
  • Skala vitlöken och pressa ned även den.
  • Rör ned sambal oelek och örtsalt.
  • Skölj tomaterna, skär i fyra delar.
  • Skala mangon, skär i kuber.
  • Dela avokadorna, gröp ut kärnorna och skär i kuber. 
  • Rör sedan ned allt i citronblandningen. (Avokadorna sist så att det inte blir så mosigt)

Servera som tillbehör till måltid, som förrätt eller varför inte som efterrätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar