Eftersom att banan enligt mig kan tillsättas i vad som helst (även maträtter) för att ge en god bas testade jag att mixa mjölken med en banan gången därpå, och det blev supergott!
Jag tycker synd om dom som inte gillar banan, banan löser allt! Dock gillar jag inte alls att äta supermogna (gul/bruna) bananer som dom är, och samma gäller i chiapuddingen, jag vill att de ska vara någonstans mellan grön/gul och gul/bruna.
Ingredienser:
(1 port.)
-1 mogen banan
-1 dl vegetabilisk mjölk (jag använder sojamjölk för mer protein, men det funkar lika bra med alla nötmjölker. Det blir dock inte gott med komjölk, det blir en blaskig smak.
-2 msk chiafrön
-Vill man kan man blanda ner ex. kanel, vaniljpulver, eller färska bär
Gör så här:
- Mixa banan och nötmjölk i en blender eller med en stavmixer. Häll i mer nötmjölk om blandningen är alldeles för trögflytande.
- Häll över i ett glas och blanda ned chiafröna. Rör om ordentligt, låt stå i 5-10 minuter och rör sedan om igen. Stoppa in i kylen och låt stå i ett par timmar. (Jag brukar göra i ordning den på kvällen och sedan äta den som frukost.)
- När den stått färdigt i kylen kan du även här blanda i ytterligare nötmjölk ifall att den är för fast. Servera sedan som den är eller med exempelvis müsli eller bär. Jag äter den med min favoritmüsli/granola.
Ofta väljer jag att inte blanda ned chiafröna, utan bara äta banan/mjölkblandningen med min müsli. Det blir som ett veganskt substitut till yoghurt (även om det inte smakar likt). Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar