Ingredienser:
(Ca. 16 st)
Lager 1:
2 dl mandlar (blötläggs helst ca. 8 timmar innan)
1 dl kakao
15 färska dadlar
2,5 dl kokosflingor
0,5 dl kokosolja (blir en kompakt "bar" konsistens. Tillsätt upp till ytterligare 1 dl för en mjukare konsistens)
1 krm havssalt
Lager 2:
1 dl cashewnötter
0,75 dl kakao
8 dadlar
3-4 msk kokosolja
-Drygt 1 dl kokosflingor till topping
Gör så här:
Första lagret:
- Blötlägg mandlarna i ca. 8 timmar. Låt rinna av ordentligt.
- Mixa dem sedan i en stark matberedare. Tillsätt kakao och salt och fortsätt mixa.
- Kärna ur dadlarna och tillsätt dem ett efter ett medan matberedaren är igång.
- Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa tills att allt har blandats till en deg.
- Blanda ned kokosflingorna för hand.
- Flytta över till en liten form (ca. 20x20), fördela jämt och tryck ut degen så att den blir packad. Ställ i frysen under tiden du gör i ordning andra lagret
Andra lagret:
Förvara i kylen eller i frysen. (den håller sig ett par veckor i kyl och ca. 2 månader i frys).
- Smält kokosoljan och låt svalna.
- Mixa cashewnötterna i matberedaren. Tillsätt kakao och mixa tills blandat.
- Kärna ur dadlarna och tillsätt dem ett efter ett medan matberedaren är igång.
- Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa väl.
- Ta ut formen ur frysen och pressa ned andra lagret över det första. Släta till och strö över kokosflingor så att de täcker väl.
- Ställ in frysen i ca. 1 h.
- Ta sedan ut ur frysen och skär upp i önskad storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar