Jag använde sedan sylten i några Hallon/chia/mandel-bars jag bakade, och det blev en favorit. Så checka tillbaka om några dagar så kommer det receptet snart upp. Det vill ni verkligen inte missa!
Ingredienser:
(Blir ca. 2,5-3 dl, fyller en normalstor glasburk)
-350 g frysta hallon (hallon var vad jag testade, men det funkar garanterat med ex. blåbär eller björnbär också)
-1 msk citronjuice
-2-3 msk agavesirap
-4 msk chiafrön
Gör så här:
- Hetta upp de frysta hallonen tillsammans med citronjuicen på medelvärme i en liten stekpanna tills de blir mjuka. Krossa hallonen med en träslev tills de blir till en sås. Flytta sedan från plattan och låt svalna.
- Tillsätt sirap samt chia frön och rör om med jämna mellanrum tills att fröna svällt. (Jag använde 2 msk sirap när jag planerade att använda sylten till mina bars. Men jag skulle lika gärna kunnat skippa sirap då jag gillar smaken av sura hallon. Vill man dock ha en söt sylt så är det 3 msk sirap som gäller.)
- Häll över i en glasburk med lock, och låt sedan stå till sig i kylen i 1-2 timmar. Förvara sedan i kylen.
Sylten håller sig ca. 4-5 dagar i kylskåp utan sirap, men längre ju mer sirap du har i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar