Ingredienser:
(Blir samma mängd som på bilden)
2 mogna avokado
1 liten rödlök, ca. 50 g
1 liten jalapeño, ca. 10 g
5 körsbärstomater
1 näve färsk koriander, ca 10 g (de
övre stjälkarna kan du ta med)
½-1 lime
1 vitlöksklyfta
Minst två nypor flingsalt
Gör så här:
- Finhacka löken, jalapeñon, koriandern och tomaterna.
- Dela avokadorna i två, avlägsna kärnan och gröp ur innehållet i en mortel/plastburk. Häll ned löken, jalapeñon, tomaterna & koriandern. Pressa ned vitlöksklyftan och limen. Salta med flingsalt och mortla sedan guacamolen, men inte alltför mycket, den ska gärna vara chunky.
- Smaka av med salt/lime. Häll ett ca. 2 cm lager med ljummet vatten över guacamolen, täck burken med ett lock och ställ in i kylen i minst 30 min. Ta sedan ut gucamolen, häll bort vattnet och rör om.(Detta moment gör så att smakerna får dra ihop utan att guacamolen blir brun.)
- Häll i en skål, toppa med färsk koriander och servera som tillbehör eller dip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar