Ingredienser:
(Ca. 4-5 port.)
-Tortillabröd:
4,5 dl fullkornsmjöl (jag
använde grahamsmjöl)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
1,5-2 dl vatten
-1 sats bönbiffar, recept här
-1 sats guacamole, recept här
-1 sats aubergine/paprika-röra, recept här
-Sås:
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
Ev. ½ tsk flytande honung
Ca. 1-2 tsk citronjuice
Ca. 1 tsk örtsalt
Ca. 1 tsk svartpeppar
Ca. 1 tsk paprikapulver
Ca. 1 tsk curry
Ca. 1 krm chilipulver + 1 krm
cayennepeppar
Gör så här:
- Börja med att förbereda för biffarna. Lägg bönorna i blöt, koka dem och riset.
- Gör i ordning aubergineröran & guacamolen enligt recepten.
- Gör cremefraiche-såsen: Häll crème fraichen i en skål och vispa tills den blir lös. Pressa ned en vitlöksklyfta, tillsätt citronjuice & krydda.
- Mixa ihop bönsmeten och låt vila i kylen.
- Blanda ingredienserna till bröden till en deg. Dela degen i ca. 10 delar och rulla ihop till små bollar. Låt vila under en bakduk i 15-30 min.
- Forma och stek biffarna enligt receptet.
- Rulla ut varje "degboll" till en tunn degcirkel. Hetta upp en stekpanna och grädda bröden för sig ca. 1-2 minuter på varje sida. Låt vila i en bakduk tills servering.
- Servera alltihop på samma vis som tacos. Hacka gärna sallad, riv ost och ställ fram majs som ytterligare fyllning.
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar