Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

onsdag 12 februari 2014

(Rostad) Aubergine/paprika-röra

Här kommer ett recept på en mycket god röra som fungerar utmärkt både som tillbehör till ex. vegetariska biffar men även som dip till nachochips. Själv serverade jag den som fyllning i ett hembakt tortillabröd tillsammans med hemgjorda bönbiffar, guacamole, sås samt fräscha grönsaker. Recept till den rätten dyker upp snart.



Ingredienser:
(Blir samma mängd som på bilden)
1 aubergine, ca. 300 g
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater
1 dl valnötter
½-1 dl hackad persilja
Ca. 1-2 tsk citronjuice
Örtsalt och svartpeppar efter smak

Gör så här:
  • Dela paprikan på mitten och skär bort kärnhuset och stjälken. Dela äggplantan på mitten och skär bort stjälken. Placera alla halvor med insidan neråt på en bakplåtspappersklätt ugnsgaller/plåt och rosta i övre delen av ugnen tills paprikans skal blir svartfläckigt och äggplantan blir mjuk. Släng in vitlöksklyftorna och valnötterna när ca. 3-5 min återstår.

  • Dra bort skalet bort skalet på både paprikan och äggplantan. Om det inte går lätt kan du lägga dem i en försluten plastpåse i ca. 30 min. och därefter dra lös skalet. Låt svalna.

  • Häll paprikan, äggplantan, valnötterna, vitlöksklyftorna (kan ev. behöva krossas innan), soltorkade tomater, persilja, citronjuice & kryddor i en matberedare och mixa ordentligt. Smaka av med mer kryddor.

  • Häll upp i en skål och servera som tillbehör eller dip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar