Ingredienser:
(Blir samma mängd som på bilden)
1 aubergine, ca. 300 g
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater
1 dl valnötter
½-1 dl hackad persilja
Ca. 1-2 tsk citronjuice
Örtsalt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Dela paprikan på mitten och skär bort kärnhuset och stjälken. Dela äggplantan på mitten och skär bort stjälken. Placera alla halvor med insidan neråt på en bakplåtspappersklätt ugnsgaller/plåt och rosta i övre delen av ugnen tills paprikans skal blir svartfläckigt och äggplantan blir mjuk. Släng in vitlöksklyftorna och valnötterna när ca. 3-5 min återstår.
- Dra bort skalet bort skalet på både paprikan och äggplantan. Om det inte går lätt kan du lägga dem i en försluten plastpåse i ca. 30 min. och därefter dra lös skalet. Låt svalna.
- Häll paprikan, äggplantan, valnötterna, vitlöksklyftorna (kan ev. behöva krossas innan), soltorkade tomater, persilja, citronjuice & kryddor i en matberedare och mixa ordentligt. Smaka av med mer kryddor.
- Häll upp i en skål och servera som tillbehör eller dip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar