Ingredienser:
(Mängd: Fyller ca. två små skålar)
400 g färska rödbetor
1 pkt á la 380 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 dl cashewnötter (alt. solroskärnor)
Ca. ½ citron (juice+fruktkött)
Ca. 1 msk jordnötsolja (alt. sesamolja eller liknande)
½ dl färsk koriander
½ msk spiskummin
Ca. 2 krm cayennepeppar
Ca. 1 tsk örtsalt
Gör så här:
- Koka rödbetorna i ca. 20 min. Skala.
- Skölj kikärtorna & skala vitlöken.
- Placera alla ingredienser i en matberedare och mixa. (Pressa ned citronen eftersom och smaka av så att det inte citronsmaken tar över helt) Smaka av med kryddor.
- Häll i en skål och servera. T.ex. som tillbehör till måltid, som röra på bröd eller som dip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar