Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
Gnocchi:
1 aubergine, ca. 400 g
100 g färsk bladspenat
250 g ricotta
Ca. 1-1,5 dl mjöl + mer till formandet
30 g riven parmesan
2 äggulor
2 tsk citronjuice
½-1 dl färsk basilika, hackad
Ca. 1 tsk örtsalt
Ca. 1 tsk svartpeppar
Sås:
1-2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
1,5-2 dl mjölk
100 g fetaost
½ dl parmesan
1 näve färsk basilika
Ca. 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort toppen på auberginen, dela i två och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugn i ca. 20 min tills de blir mjuka. Dra bort skalen.
- Stek spenaten i lite olja tills den blir mjuk.
- Placera auberginen och spenaten i en matberedare och mixa slät. Överför smeten till en skål.
- Blanda ned resten av ingredienserna och rör om.
- Strö mjöl på en ren och slät yta. Mjöla händerna. Ta en klick av smeten i handen och forma till en boll (i samma storlek som en köttbulle). Rulla i ett tunt lager mjöl. Upprepa tills blandningen är slut.
- Hacka vitlök och fräs i smör.
- Slå i matlagningsgrädde, hälften av mjölken och smula ned fetaost.
- Riv parmesan och tillsätt den, kryddor, basilika och resten av mjölken. Låt sjuda.
- Koka gnocchin ca. 2 minuter i saltat vatten. (De flyter upp till ytan när de är klara.)
- Häll bort vattnet och placera i en skål/på ett fat. Häll över sås och strö på lite riven parmesan.
- Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar