Ingredienser:
(2 limpor)
5 dl grahamsmjöl
3 dl mörkt lantbrödsmjöl
2 dl rågsikt
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
2 dl rågkross (alt. vetekross)
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk (jag använde lätt A-fil)
-Smör & ströbröd
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Rör ned sirap och filmjölk och blanda ordentligt.
- Smöra och bröa 2 brödformar och fördela smeten/degen i de båda.
- Grädda längst ned i ugnen i 175 grader ca. 60-80 min. (Jag stängde av ugnen efter 65 min och lät bröden sedan stå kvar i eftervärmen i ca 20-25 min.) Känn med en potatissticka att de är färdiga.
- Ta ut ur formarna och skiva upp brödet eftersom. Förvara i en påse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar