Ingredienser:
(Ca. 3 port. (ungefär 10 rullar))
Olivolja
1 stor aubergine
Ca. 30 g pinjenötter
250 g ricotta
200 g färsk spenat
2 äggulor
½ dl mjöl
50 g parmesan
Drygt 1 msk färsk persilja
1-2 msk färsk basilika
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
Skirat kryddsmör:
75 g smör
½ msk citronjuice
Ca. 5 lagerblad
Fetaostsås:
1-2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
1,5-2 dl mjölk
100 g fetaost
½ dl parmesan
1 näve färsk basilika
Ca. 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Stek spenaten i lite olja till den blir mjuk. Låt svalna.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
- Riv parmesan.
- Blanda ricotta, spenat, pinjenötter, äggulor, mjöl, parmesan och kryddor i en skål. Låt stå i kylen i ca. 30 min.
- Skär auberginen i ca. ½-1 cm tunna skivor. Pensla med olja på båda sidor. Grilla skivorna i omgångar i en smörgåsgrill (alt. stek i en stekpanna) tills de blir mjuka och får lite färg. (Kan ju också grillas i utomhusgrill så att det blir en rätt man kan göra i grillväder)
- Ta ut gnocchismeten ur kylen. Mjöla händer och bord och rulla smeten till ca. 6 sm långa rullar (ca. 3-4 cm i diameter). Koka försiktigt i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Låt svalna separerade.
- Sätt ugnen på 175 grader. Linda 1 aubergineslice runt varje gnocchi och placera i en ugnsplåt. Ställ sedan in i ugnen och grädda i ca. 15-20 min.
- Hacka vitlök och fräs i smör.
- Slå i matlagningsgrädde, hälften av mjölken och smula ned fetaost.
- Riv parmesan och tillsätt den, kryddor, basilika och resten av mjölken. Låt sjuda.
- Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt citronjuice och lagerblad och låt sjuda.
- Slå över smöret och såsen efter du placerat rullarna på tallrikar. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar