Ingredienser:
(2 bröd)
4 dl rågflingor
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 pkt á la 40 g bikarbonat, ca. 2 msk
2 tsk salt
8 dl filmjölk, rumstempererad
1 dl lingonsylt
2 dl brödsirap (mörk)
Gör så här:
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda ned filmjölk, sylt och sirap under omrörning.
- Smöra 2 brödformar och häll ned smeten. (Smeten ska fylla drygt halva formen)
- Ställ in formarna i kall ugn och slå på ugnen på 225 grader. Ta ut efter 45 min.
- Färdigt att förtäras! (Tips är att frysa ned brödet i portionsskivor om det det inte beräknas gå åt de närmsta dagarna då det är ett rätt fuktigt bröd)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar