Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
650 g betor (blast inräknat i vikt), ex. rödbeta eller polkabeta
1 rödlök
1 msk olivolja
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
75 g kylskåpstempererat smör
200 g fetaost
50 g pinjenötter eller hackade valnötter
Torkad oregano eller timjan
Gör så här:
- Borsta betorna och koka dem med skal och blast i ca. 25 min tills nästan mjuka. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Skär bort blast, skala och hacka i tärningar, ca 2x2 cm.
- Skiva rödlöken.
- Häll lök och betor i en smord pajform/ugnsform.
- Häll över olivolja och blanda väl.
- Blanda havregryn, vetemjöl och salt i en skål.
- Arbeta ned smöret till en grynig massa. Smula i fetaost och nötter och blanda.
- Strö massan över betorna och krydda med oregano eller timjan.
- Grädda 15 min i 225 grader tills pajen fått en gyllene yta.
- Servera förslagsvis med en klick creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar