Ingredienser:
1 pkt konserverade kikärtor, ca. 380 g
½-1 msk olivolja
Kryddning alt 1:
1,5 krm salt
1,5 krm svartpeppar
1,5 krm paprikakrydda
1,5 krm vitlökspulver
Kryddning alt. 2 (spicy):
2,5 krm spiskummin
2 krm chilipulver
1,5 krm cayennepeppar
2 nypor havssalt
Gör så här:
- Skölj kikärtorna i en sil och torka mellan två lager hushållspapper.
- Häll olja + kryddor i en skål och rör om. Blanda ned kikärtorna.
- Klä en ugnsform/ugnsplåt med aluminiumfolie och sprid ut kikärtorna ovanpå.
- Rosta kikärtorna i 250 grader varm ugn i 10 min, öppna sedan luckan och rör om. Rosta 10 min till. (Håll koll så att kikärtorna inte börjar explodera, om ingen explotionsprocess börjat efter totalt 20 min kan du ev. rosta 5 min till.)
- Servera som snacks eller som topping till maträtt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar