Ingredienser:
(Ca. 3-4 port.)
1,5 dl torkade trattkantareller
100 g schalottenlök
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
7,5 dl vatten
2 msk flytande grönsaksfond, Bong - Touch of taste är den jag använder
1 msk tomatpuré
Ca. 1 tsk örtsalt
Ca. 0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökskrydda
Gör så här:
- Blötlägg kantarellerna ca. en halvtimme i 3 dl av vattnet. (Spara blötläggningsvattnet)
- Skiva löken och fräs den i smöret.
- Sila kantarellerna (spara vätskan) och låt dem fräsa med.
- Rör ned mjölet och vispa sedan ned grädden.
- Slå i blötläggningsvattnet och grönsaksfonden och låt koka upp.
- Tillsätt tomatpuré, kryddor och resterande vattenmängd. Låt koka ca. 5 min.
- Mixa soppan slät och smaka av med kryddor. Låt sjuda på svag värme ca. 5 min.
- Servera förslagsvis tillsammans med ett gott bröd! Denna gång bakade jag detta bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar