Jag förespråkar användning av miljövänliga råvaror, därför köper jag i den mån jag kan alltid ekologiska och helst lokalproducerade varor. Jag hoppas att ni också värnar om vår miljö och har den i åtanke när ni står och väljer ut råvaror i butiken! Ju större efterfrågan, desto lägre priser. Förutom att ni gör miljön en stor tjänst vinner ni själva hälsomässigt på det genom ett mindre intag av skadliga gifter, och dessutom smakar råvaror som framställts på naturlig väg mycket mer och bättre!

tisdag 2 december 2014

Fryst banandessert med nötter och mörk choklad

Här följer nästa Spanienrecept; denna gång en efterrätt. Den är simpel att göra och innehåller förhållandevis få ingredienser men smakar desto mer underbart! Det var Casper, ägaren av träningslägret, som bjöd oss på denna dessert. Vid det tillfället var 6 bananer fördelade på 12 personer, men finns det rum för efterrätt går en hel banan lätt ned!


Ingredienser:
(4 eller 8 port.)
4 bananer
Ca. 2 msk honung
1,5 dl (blandade) nötter, ex. hasselnötter/mandlar, pumpakärnor/pinjenötter, pistagenötter
40-50 g mörk choklad, ca. 85 %

Gör så här:

  • Finhacka nötterna (gäller ej pumpakärnorna/pinjenötterna) och rosta i en stekpanna, gärna gjutjärn. 
  • Smält honungen i ett vattenbad.
  • Skala bananerna och doppa i honungen, se till att honungen täcker ordentligt. (Använd ev. en pensel)
  • Häll över på de rostade nötterna på en tallrik. Rulla de honungstäckta bananerna i nötterna och placera sedan på ett serveringsfat.
  • Ringla över ev. överflödig honung och resterande nötter, ställ sedan in i frysen några timmar (tills bananerna är genomfrysta).
  • Ta ut dem ur frysen ca. 15 minuter innan servering. Smält chokladen i ett vattenbad, ringla över bananerna och servera!
Pumpakärnor/pinjenötter är en annan god kombination!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar