Ingredienser:
(4 eller 8 port.)
4 bananer
Ca. 2 msk honung
1,5 dl (blandade) nötter, ex. hasselnötter/mandlar, pumpakärnor/pinjenötter, pistagenötter
40-50 g mörk choklad, ca. 85 %
Gör så här:
- Finhacka nötterna (gäller ej pumpakärnorna/pinjenötterna) och rosta i en stekpanna, gärna gjutjärn.
- Smält honungen i ett vattenbad.
- Skala bananerna och doppa i honungen, se till att honungen täcker ordentligt. (Använd ev. en pensel)
- Häll över på de rostade nötterna på en tallrik. Rulla de honungstäckta bananerna i nötterna och placera sedan på ett serveringsfat.
- Ringla över ev. överflödig honung och resterande nötter, ställ sedan in i frysen några timmar (tills bananerna är genomfrysta).
- Ta ut dem ur frysen ca. 15 minuter innan servering. Smält chokladen i ett vattenbad, ringla över bananerna och servera!
Pumpakärnor/pinjenötter är en annan god kombination! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar