Ingredienser:
(6 st.)
Botten:
240 g mandlar
13 st dadlar
3 msk kakao
0,5 msk honung, alt. agavesirap
1 nypa havssalt
Mousse:
2 avokado
2-3 bananer, inte för mogna
0,5 msk honung, alt. agavesirap
2,5 msk kakao
5 dadlar
0,5 msk kokosnötsolja
1 nypa havssalt
-Mandlar och en citrusfrukt (apelsin, mandarin, lime etc.) till topping
Gör så här:
Mousse:
2 avokado
2-3 bananer, inte för mogna
0,5 msk honung, alt. agavesirap
2,5 msk kakao
5 dadlar
0,5 msk kokosnötsolja
1 nypa havssalt
-Mandlar och en citrusfrukt (apelsin, mandarin, lime etc.) till topping
Gör så här:
- Blötlägg mandlarna i vatten i minst en timme.
- Häll alla ingredienserna till moussen i en skål och mixa slät med en stavmixer. Börja med att ha i två bananer, smaka sedan av och tillsätt ev. en till om mer sötma önskas. Täck över väl och ställ in i kylskåp, gärna mer än två timmar så att moussen får en fastare konsistens.
- Efter mandlarna blötlagts: Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare. Om matberedaren endast grovmixar innehållet kan du använda en stavmixer efteråt för att göra finmixa ingredienserna till en klibbig massa. Ställ in i kylen, gärna i över en timme.
- Placera degen mellan två smörgåspapper, kavla ut ca. ½ cm tunt och skär i 12 kvadrater, ca. 7x7 cm. Om degen är för klibbig kan det vara enklare att istället dela degen i 12 delar och sedan kavla eller för hand forma varje degbit till en kvadrat.
- Placera hälften av kvadraterna på ett serveringsfat och fördela hälften av moussen ovanpå, ca. 2 msk på varje, så att den täcker varje kvadrat. (Rör om i moussen innan du gör detta) Lägg en ny degkvadrat över det första mousselagret och fördela sedan resterande mängd mousse (andra hälften) på toppen.
- Hacka mandlar och strö över. Skiva slutligen en citrusfrukt, toppa med en skiva på varje bakelse och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar