Ingredienser:
(Ca. 5-6 port.)
400 g sötpotatis
200 g torra gröna linser, blötlägg ev. 2 timmar i förväg
Olivolja
1 stor gul lök
½ röd chilifrukt
10-20 g färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
100 g morot
200 g zucchini
200 g rödkål
1 msk curry
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
2-3 tsk salt
½-1 dl hackad persilja
200 g plommon
1-2 bananer
200 g mandarin
500 g tomater
Gör så här:
- Blötlägg linserna i ca. 2 timmar. (Behövs nödvändigtvis inte göras men koktiden förkortas och detta innebär ett miljövänligare alternativ!) Koka sedan i saltat vatten ca. 10 min. tills nästintill mjuka.
- Skrubba och trimma sötpotatisen och hacka i små kuber. (Låt skalet vara kvar då det innehåller mycket näring) Koka sedan även dessa i saltat vatten ca. 10 min. tills nästintill mjuka.
- Skala och hacka löken. Fräs i en gryta/wokpanna tillsammans med lite olivolja.
- Finhacka chilifrukten och låt fräsa med. Riv även ned ingefäran.
- Skala och hacka vitlöken och tillsätt den.
- Använd en osthyvel att hyvla moroten i tunna slantar direkt ned i grytan.
- Hacka zucchini och rödkål och låt fräsa med. Tillsätt kryddor och rör om.
- Hacka plommon (i bitar), finhacka banan, skala och klyfta mandarin och rör ned.
- Krossa ned tomaterna för hand (se till att de blir finfördelade), rör om ordentligt och låt stå och puttra i ca. 5-10 min.
- Tillsätt sedan linser och sötpotatis, rör om och låt puttra ytterligare 5 min.
- Smaka av och krydda om det behövs. Servera sedan förslagsvis toppat med hackad persilja och svarta oliver!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar