Ingredienser:
(Ca. 3 dl pesto)
4 vitlöksklyftor
3 dl soltorkade tomater i olja, ca. 20-25 st. bitar och resten olja
50 g parmesan
50 g pinjenötter
1 msk hackad basilika, färsk eller fryst
-Extra olja från de soltorkade tomaterna, (detta är den enda typ av olja som används)
Gör så här:
- Skala och trimma vitlöken. Mixa i en matberedare.
- Häll i de soltorkade tomaterna (plus oljan) och mixa grovt.
- Tillsätt parmesan, pinjenötter och basilika och mixa till önskad konsistens. Tillsätt ev. mer olja för lösare konsistens.
- Häll peston i en glasburk och toppa med ett lager olja. Skruva på locket och förvara i kylen. Svårare än detta är det icket!
En fin glasburk fylld med pesto passar utmärkt som gåbort-present!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar