Förra receptet jag postade var ett brödrecept och här kommer ännu ett. Denna gång knäckebröd.
Jag blev bjuden på detta hos min kompis (som jag fått receptet av för några år sedan) för några dagar sen och blev inspirerad att baka det igen. Det är synnerligen beroendeframkallande! I övrigt äter jag sällan hårdbröd (bortsett från det beroende jag för tillfället har för Ryvita dark rye) men hembakt slår sällan fel!
Ingredienser:
(2 plåtar)
4 dl fiberhavregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
7 dl vatten
-Sesamfrön till topping
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt vatten och rör om noggrant.
- Sprid ut smeten så tunt det bara går med en slickepott på två bakplåtspappersklädda plåtar.
- Strö över sesamfrön.
- Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen (150 grader med varmluft påslagen) i 45 min.
- Ta sedan ut plåtarna och skär knäckebrödet i bitar i lämpliga storlekar. Sätt sedan in plåtarna i ugnen igen och grädda sedan i ytterligare 45 min.
- Ta ut plåtarna och låt svalna.
Åh vad gott!
SvaraRadera