Ingredienser:
(Ca. 4 port.)
Gnocchi:
340 g färsk bladspenat
250 g ricotta
1 dl mjöl + mer till formandet
50 g parmesan
2 ägg
Ca. 1 tsk citronjuice
1-2 tsk örtsalt
1-2 tsk svartpeppar
Sås:
Smör till stekning
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
Ca. 2 dl matlagningsgrädde (eller vanlig vispgrädde)
1 msk pesto genovese
80 g fetaost
Ca. ½-1 tsk örtsalt
Ca. ½-1 tsk svartpeppar
Ca. 1 dl mjölk
Gör så här:
- Ånga spenaten tills den blir mjuk. (Häll den i en kastrull tillsammans med lite vatten i botten och koka på svag värme i några minuter)
- Häll därefter spenaten i en sil och pressa ur vattnet. (Tips: Skölj med kallt vatten först för att inte bränna dig.) Finhacka.
- Blanda ricotta och mjöl i en bunke.
- Vispa äggen lätt. Riv parmesanen. Tillsätt den, spenaten och äggen.
- Tillsätt citronjuice & kryddor och blanda ordentligt.
- Strö mjöl på en ren och slät yta. Mjöla händerna. Ta en klick av spenatblandningen i handen och forma till en boll (i samma storlek som en köttbulle). Rulla i ett tunt lager mjöl. Upprepa tills blandningen är slut.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs i smör tills löken mjuknar och strö sedan på mjöl.
- Häll därefter på matlagningsgrädden under vispning.
- Tillsätt pesto och smula ned fetaost. Krydda.
- Spä sedan ut såsen under omrörning med mjölk. Låt stå och småkoka/sjuda.
- Koka gnocchin ca. 2 minuter i saltat vatten. (De flyter upp till ytan när de är klara.)
- Häll bort vattnet och placera i en skål/på ett fat. Häll över sås och strö på lite riven parmesan.
- Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar